menu

Veelgestelde vragen

Zand & Grond

Hoeveel kruiwagens is 1m3 *kuub zand?
In 1m3 zand is circa 12,5 kruiwagen. De gemiddelde inhoud van een kruiwagen is circa 120kg.
Wat is de minimale-en maximale besteleenheid?

Bigbags vanaf 1 m³ tot 15 m³
Los gestort vanaf 1 m³ tot 20 m³
Blaastechniek vanaf 1 m³ tot 23 m³
Zakgoed van 20 kg vanaf 1 stuk tot 900 stuks

Bij grotere hoeveelheden kunt u contact met ons opnemen of de hoeveelheid verhogen door middel van verder winkelen

Hoe bereken ik de benodigde bestelhoeveelheid?

Onze zandproducten worden uitgedrukt in m³ (kubieke meters), ofwel lengte x breedte x hoogte. Om te achterhalen hoeveel zand u voor uw bestrating nodig heeft, rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal m² weer. Vervolgens vermenigvuldigt u het aantal m² met de hoogte, om het aantal m³ te bepalen.

Let op, voor zand geldt dat door verdichting het zandbed compacter wordt (inklinken). Hierdoor heeft u 15% meer straatzand nodig dan in eerste instantie berekend.

Voorbeeld: uw tuin is 9 meter lang en 5 meter breed, het oppervlak bedraagt 9m x 5m = 45 m². Wanneer u besluit om 0,20 m hoog/dik zand aan te brengen, vermenigvuldigt u het oppervlak met 0,20 m. Het aantal m³, rekening houdend met inklinken door verdichting bedraagt dan 45m² x 0,20 m x 1,15% = 10,35 m³.
 
Wat doe ik met lege Bigbag(s) na levering?
Deze mag u houden of weggooien. Er zit geen statiegeld op de bigbag(s), ook hoeven deze niet geretourneerd te worden. Na gebruik adviseren wij u de lege bigbag(s) in de plastic container te deponeren.
 

Grind & Keien

Kan ik ook een proefmonster van een product krijgen om de kleur of maat te bekijken?
Uiteraard is dit mogelijk. Wij zenden u op aanvraag kosteloos een proefmonster op van alle soorten zand of grind. Gratis kunnen wij tot 3 monsters toesturen! Mail of bel ons hiervoor gerust.

Afvalcontainers

Hoe lang mag ik de afvalcontainer huren?
De afzetcontainers worden verhuurt tot 8 weken. Indien u de container langer nodig heeft berekenen we € 3,00 incl. BTW per kalenderdag. U dient zelf de afvalcontainer tijdig af te melden.
Welke afvalcontainer moet ik bestellen?

Bij elke afvalsoort staat bij de afvalcontainers vermeld welke afvalsoort hierin aangeboden mag worden. Indien u een andere afvalsoort heeft aangeboden in plaats van de afvalsoort die u heeft besteld, wordt dit verrekend.

Heb ik een vergunning nodig voor een afvalcontainer?
Zodra de afvalcontainer op gemeentelijk gebied komt te staan is het mogelijk dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen, dit is per gemeente verschillend. Indien u de afvalcontainer op eigen terrein laat plaatsen heeft u geen vergunning nodig, maar pas wel op voor het gewicht van de container en de eventuele beschadigingen aan uw straatwerk.
Moet ik aanwezig zijn als jullie de container leveren?

U hoeft niet aanwezig te zijn als wij de container voor u plaatsen.
Uiteraard is het wel handig als deze op een specifieke plek geplaatst moet worden.


 
Wat gebeurt er met mijn afval?
Tuinplaza zorgt met zijn partners dat het afval milieuvriendelijk verwerkt wordt. Wij streven naar zoveel mogelijk hergebruik van bruikbare afvalstoffen. Wanneer dit niet mogelijk is, wordt het afval verbrand met energieopwekking.
Hoe kan ik de container laten ophalen?
Stuur ons een mail met vermelding van uw ordernummer en plaatsnaam en wij laten de container zo spoedig mogelijk ophalen.